Acupunctuur Leidschendam Voorburg

Acupunctuur Leidschendam Voorburg

 

Acupunctuur is een alternatieve geneeskunde die zowel op zichzelf wordt toegepast of naast een reguliere behandeling. De acupuncturist werkt met naaldjes. De meeste mensen zullen bang zijn voor de naaldjes die je in je krijgt tijdens een behandeling, maar het idee is enger dan de naaldjes zelf. De naaldjes zijn bijna altijd pijnloos. Ben jij nog opzoek naar een praktijk voor acupunctuur in Leidschendam Voorburg? Lees in dit blog hoe een behandeling er uit ziet.

 

Intake gesprek

 

Je begint altijd met een intake gesprek. Hierin wordt gevraagd wat precies je klachten zijn. Op basis van dit gesprek kan de acupuncturist bepalen wat voor behandeling voor jou zal werken. Je kan tijdens zo’n gesprek alles kwijt bij de acupuncturist over je problemen. De acupuncturist kan dan ook aangeven in hoeverre hij je kan helpen. 

 

Naaldjes prikken

 

Dan is het tijd voor het prikken van naaldjes. Dit zijn speciale naaldjes die gemaakt zijn voor acupunctuur. Het zijn hele dunne naaldjes waar van je meestal helemaal niks voelt. Deze naaldjes stimuleren bepaalde verbindingen in je lichaam. Zo zorgen ze ervoor dat de energie in je lichaam weer beter kan gaan stromen. Nadat de naaldjes er in zijn gezet, moet je ongeveer vijftien minuten helemaal stil liggen. Het is heel belangrijk goed stil te blijven liggen omdat ze anders kunnen gaan verschuiven of het pijn kan gaan doen.

 

Effecten

 

Na een eerste behandeling zijn er vaak nog niet veel effecten voelbaar. Voor echt duidelijke effecten moet je een stuk of tien keer behandeld worden. Je gaat na zo’n reeks van behandelingen met de acupuncturist bespreken wat de effecten zijn en op basis daarvan bepalen of het nog nodig is om door te blijven behandelen. Zo zijn er mensen die aan een reeks behandelingen genoeg hebben, maar ook mensen die voor een langere tijd behandelingen nodig hebben. Het kan ook zijn dat het helemaal niet aanslaat en je daarom besluit er helemaal mee te stoppen. 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *